Damster Stedelijk Harmonie Orkest geeft concert met Charly Luske

AppingedamTijdens het concert van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest afgelopen zaterdag in de nieuwe Brede School Opwierde werd bekend gemaakt dat DSHO weer nationale artiest heeft weten te strikken voor een concert. Op 20 juni 2015 zal DSHO samen met Charly Luske optreden.

Het concert op valentijnsdag werd gegeven vanwege het 125-jarig bestaan van de vereniging. De school was voor de gelegenheid omgetoverd tot een heuse concertzaal, waar een hele mooie akoestiek hing. Het publiek kwam in grote getale, er moesten zelfs stoelen worden bijgezet. Ook de trap middenin de zaal die dienst deed als tribune was goed gevuld.

De avond begon met een bijdrage van het gezamenlijke leerlingenorkest van DSHO, DHO en Constantijn Huygens, onder leiding van dirigent Gerwin van der Lei. Met een beetje hulp van een aantal oudere muzikanten, maakten de leerlingen veel indruk op het publiek. Zo werd er onder andere een strakke mars neergezet, maar kon uiteraard ook bekende popmuziek van bijvoorbeeld Robin Thicke met ‘Blurred Lines’ niet ontbreken. Zelfs de allerjongste leerlingen wisten te imponeren met het stuk ‘alla marcia’. De leerlingen sloten af met het welbekende nummer ‘Viva la Vida’ van de wereldberoemde band Coldplay. De muzikanten van de concertband voegden geleidelijk in waardoor er een enorm orkest ontstond. Een staande ovatie van het publiek was het gevolg.

De muzikanten van de concertband, onder leiding van dirigent Henk van Ras, namen vervolgens het stokje over. Allerlei bekende muziek werd ten gehore gebracht. Vooral veel film-, tv- en musicalmuziek stond op het programma. De musicals West Side Story en Elisabeth werden prachtig uitgevoerd en muziek van Benny Hill, de Muppet Show, Pink Panther en Mission Impossible zaten ook in een medley verwerkt. Ook het meesterlijk mooie thema van de film Cast Away met Tom Hanks passeerde de revue. Hierbij werden tegelijkertijd ook beelden van de film op een groot scherm laten zien; een mooi effect!

Op 14 februari (Valentijnsdag) kon een beetje liefde uiteraard niet ontbreken. Er werden voor de gelegenheid een heleboel hartvormige ballonnen door het publiek opgeblazen, terwijl de muzikanten het oude bekende nummer ‘Amor’ speelden.

De reacties van het publiek waren lovend en men gaf aan eigenlijk nog wel langer van de klanken te willen genieten. Een toegift kon op zo’n mooie avond uiteraard niet ontbreken. Op de klanken van ‘Tulpen uit Amsterdam’ was er een lang applaus en een staande ovatie.

Na afloop van het concert bedankte voorzitter Marjon Janssens het publiek voor hun aanwezigheid.

 Back to top button