fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Algemeen “Damster Maatjes” in de strijd tegen eenzaamheid

“Damster Maatjes” in de strijd tegen eenzaamheid

Appingedam – De zorg verandert. Mensen blijven steeds langer zelfstandig wonen en hebben meer hulp nodig van een sociaal netwerk. Maar wat als er geen sociaal netwerk is? Deze mensen vereenzamen, komen niet meer buiten en nemen niet meer deel aan activiteiten. Ze hebben een steuntje in de rug nodig van een DamsterMaatje.

Een DamsterMaatje maakt het verschil door andere mensen weer op weg te helpen. Heb je wat tijd over, en wil je op je eigen manier iets voor een ander betekenen? Wordt dan een DamsterMaatje! Samen wandelen, een kopje koffie drinken of een boodschapje doen. Er zijn een tal van mogelijkheden voor jong en oud. Je kunt dan denken aan b.v. Gezelschapsmaatjes, Dementiemaatjes, Boodschappenmaatjes, klus / tuiniermaatjes, Voorleesmaatjes en ICT maatjes.

Ook voor een hulpvraag kun je rechtstreeks bij ons terecht. Woon je in Appingedam en heb je om wat voor reden dan ook wat hulp, ondersteuning of een luisterend oor nodig? Neem dan eens contact met ons op. Dan gaan wij ons uiterste best doen om een passend maatje voor jou te vinden! De DamsterMaatjes zijn betrokken vrijwilligers die zich enthousiast inzetten om een ander weer op de ‘sociale’ weg te helpen. Gerda Oosting (rechts op de foto) is zo’n Maatje, zij is vrijwilliger coördinator binnen het DamsterMaatjes project en krijgt professionele ondersteuning vanuit de ASWA. Op donderdagmiddag 11 mei kunt u Gerda en Annet van 13.00 uur – 15.00 uur ontmoeten bij de ingang van AH supermarkt  in Appingedam. Zij staan u graag te woord.

U kunt voor meer informatie over DamsterMaatjes ook bellen of mailen met Annet Topelen van de ASWA. Bereikbaar op 0596-623315 of mail naar a.topelen@a-s-w-a.net

Advertenties