Damster horecaondernemer organiseert restaurantavond voor alleengaanden

AppingedamDe Damster horecaondernemer Harrold Bos heeft in onze regio een sympathiek initiatief ontwikkeld voor de alleengaanden onder ons die graag in goed gezelschap een restaurant willen bezoeken. De meeste horeca in Nederland is ingesteld op diners vanaf twee personen. Om de drempel te verlagen als je in je eentje een restaurant wil bezoeken heeft  hij samen met gastvrouw Jeannet Doesburg het plan opgevat om eens per maand op dinsdagavond in een aantal restaurants in het noorden speciale aandacht te besteden aan de steeds groter wordende groep alleenstaanden. Nederland telt op dit moment zo’n 2,4 miljoen mensen die alleen zijn.

Gastvrouw Jeannet, zelf ook single, zal bij elke maaltijd aanwezig zijn en de alleengaanden ontvangen en begeleiden. De restaurantbezoekers zullen dan ongeveer met zes personen aan een tafel kunnen dineren. Het concept richt zich niet alleen op ouderen, ook jongere mensen zonder partner zijn welkom.

Bos hoopt op het ontstaan van gezellige en vriendschappelijke contacten. Hij wil wel benadrukken dat het hier geenzins een dating activiteit betreft; het gaat puur om de gezelligheid en het mogelijk verkleinen van het sociale isolement.

Het initiatief wordt op dit moment ondersteund door vier restaurants in de regio: De Oude Rechtbank en het Egyptisch Restaurant Nefertari in Appingedam en het Grand Café ’t Lokaal in Delfzijl en Ristorante Dell’Arte in Godlinze.

De eerste avond staat gepland voor 3 maart aanstaande in De Oude Rechtbank, voor deze avond hebben zich al zo’n dertig personen aangemeld. De gasten kunnen dan voor maximaal € 12,50 genieten van een hoofdmaaltijd.  Voor agenda en aanmelding   www.uitetenmet.nl

 

Back to top button