Damster bedrijf Fitfood groeit snel met verkoop gezonde maaltijden voor particulieren en bedrijven

Appingedam – Het bedrijf FitFood uit Appingedam maakt een snelle groei door. Het bedrijf wordt gerund door drie jonge ondernemers uit Appingedam en Delfzijl. Zij hebben zich gespecialiseerd in het bereiden van gezonde en voedzame maaltijden, voor onder andere particuliere bedrijven en sportscholen.

Het bedrijf is drie jaar geleden ontstaan uit een schoolopdracht van de Hanzehogeschool Groningen waar Damier Grbavci de opleiding Business, Management, Marketing, and Related Support Services volgde. Het concept wat Grbavci had bedacht sloeg aan en het bedrijf groeide gestaag. In eerste instantie werkte Grbavci vanuit huis waar hij naast het koken van de maaltijden ook de inkopen, bezorgingen en administratie deed.

Al snel bleek de huiskeuken te klein en werd er in Appingedam een garage omgebouwd tot professionele keuken met grote koelcellen. Ook werd het team versterkt met Johannes Sunardi en Niek Zwiers, beide mannen hebben ruime horeca ervaring.

Inmiddels levert Fitfood ruim 700 dagverse maaltijden per week aan bedrijven, particulieren en sportscholen in Groningen en Drenthe. Het bedrijf wil binnenkort ook hun diensten gaan aanbieden in de provincie Friesland. De maaltijden worden geleverd in drie categorie├źn: Sportmaaltijden, afslankmaaltijden en de bewust gezonde maaltijd. Deze worden in pakketten geleverd.

Een voorbeeld van de maaltijden die kunnen worden geleverd

“De maaltijden zijn voor iedereen en worden bijvoorbeeld geleverd aan mensen die op de fabrieken en kantoren werken, chauffeurs of mensen met een andere drukke baan, hobby of sport. Maar ook aan ouderen die bijvoorbeeld zoutarm willen eten”, vertelt Niek Zwiers. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met gezonde lunch maaltijden.

“Klanten kunnen maaltijden bestellen via de webshop, waar ze naast vaste pakketten ook zelf de samenstelling en het gewicht kunnen kiezen.”

Sinds woensdag zijn de FitFood boxen ook te verkrijgen bij Fitnesscentrum Performance in Wagenborgen. Fitnesscentrum Performance wil samen met Fitfood de regio gezonder maken, hierin speelt naast sport gezonde voeding een hele belangrijke rol.

FitFood is druk bezig met het werven van nieuwe klanten die ze kunnen voorzien van gezonde en vooral lekkere maaltijden.Back to top button