13.6 C
Delfzijl
21 juni 2021 12:53

Dames Trias zetten winnende reeks voort met overwinning op VIOS

spot_img

Slochteren – In Slochteren vond afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen VIOS/Kolham ds2 en VV Trias ds1 plaats. VIOS staat laatste in de poule en dus was het voor Trias zaak om met 4-0 te winnen en 5 punten binnen te slepen om goed bovenin te blijven meedraaien. Trias stond aan het eind van vorig weekend op de eerste plaats tot daar op maandagavond ineens Krathos was die met 4-0 van Oranje Nassau wisten te winnen. Krathos nam toen met een wedstrijd meer gespeeld en een verschil van drie punten de leiding over.

Voor de gelegenheid was ex-trainer/coach Dolf Langerhuizen meegereisd omdat huidige trainer André Swiersema op dezelfde tijd een wedstrijd moest spelen, uitgerekend op het veld naast de dames.

Trias begon de wedstrijd slecht. In de eerste set nam VIOS makkelijk de voorsprong en wist deze zelfs uit te breiden tot 7 punten, een behoorlijk gat. Halverwege de set besloten de dames dat het zo niet langer kon en schakelden ze een tandje bij. Al gauw werd het gat dicht geslagen en was de stand weer gelijk.  Inmiddels waren de team wel aan het eind van de set beland waardoor deze nog aardig spannend werd. Gelukkig wist Trias nog een beetje gas extra te geven en sleepten ze de set binnen met 22-25.

De tweede set begonnen de dames beduidend beter. De passing lag goed waardoor de middenaanvalsters goed konden worden aangespeeld en vaak direct wisten te scoren. Opvallend was dat er minder service fouten werden gemaakt dan in de voorgaande wedstrijden. Hoewel er nog wel wat foutjes aanwezig waren maakten de dames het zich niet onnodig moeilijk. Deze set ging Trias vrij gemakkelijk af. Met 15-25 wisten ze te winnen.

In de derde set bleef Trias de concentratie houden. Deze set verliep evenals de voorgaande erg goed mede dankzij de goed verzorgde passing. Wederom een vrij gemakkelijke setwinst voor Trias met 16-25.

Aanbeland bij de vierde set werd nog maar eens benoemd dat de concentratie niet weg moest zakken en dat deze set ook absoluut gewonnen moet worden. Deze set kwam VIOS ook niet echt aan spelen toe. Alles leek deze set te kloppen. Aan het net kwam VIOS niet door de blokkering heen en passend en verdedigend loste Trias veel op. Ook de service was (overigens niet alleen deze laatste set) echt een wapen. Een reeks van tien opslagen achter elkaar zorgde voor een dermate groot gat dat ook deze set met gemak naar Trias ging, 16-25.

Voor Trias eindelijk de zo gewenste 4-0 overwinning en dus 5 punten. Na afloop bleken de naaste tegenstanders minder punten te hebben gehaald deze week en werd nog maar een benadrukt hoe Trias goede zaken had gedaan. Volgende week speelt Trias een thuiswedstrijd tegen DOVO/Hujades ds1 om 20:00 uur in Eelwerd Appingedam.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten