Dames TRIAS weten wedstrijd om eerste plek in competitie niet te winnen

Groningen – De dames van Trias hebben afgelopen zaterdag de strijd om de eerste plek in de competitie tegen naaste concurrent Lycurgus ds 2 niet weten te winnen. In een wedstrijd waarin Trias te veel fouten maakte ging Lycurgus er met 3-1 winst vandoor en zijn deze dames de nieuwe nummer 1 op de ranglijst.

Trias wist in het thuisduel een kleine maand geleden Lycurgus te verslaan met een van de beste wedstrijden die zij dit seizoen speelden. Wetende dat het wel degelijk mogelijk was en met als inzet de koppositie begonnen de dames aan de wedstrijd. Lycurgus had een duidelijk strijdplan en probeerde gelijk druk te zetten met de service. Specifieke speelsters werden uitgezocht. Trias was hier niet op voorbereid en de dames keken behoorlijk snel tegen een achterstand aan. In de eerste set kwamen ze set er dan ook niet aan te pas. Met maar liefst 25-11 ging de eerste set naar Lycurgus.

In de tweede set ging Trias een stuk beter van start. Zelf wisten de dames nu ook behoorlijk wat druk te leveren met de service, hetgeen dat hen in de eerdere ontmoeting de overwinning heeft bezorgd. De pass kwam beter aan waardoor de aanvalsters meer punten wisten de scoren. Hoewel Lycurgus in de buurt bleef,  wist Trias deze set te winnen met 21-25.

Nu de dames de smaak te pakken hadden wisten ze het goede spel ook in de derde set voort te zetten. Al in het begin van de set wist Trias met een servicereeks een gat te slaan van 9 punten. Dit gat wisten ze tot in de 20 te behouden. Op dat moment kwam er aan de kant van de tegenstander een serveerster aan bod waar Trias veel moeite mee had. Passend werden er veel fouten gemaakt en wanneer de pass wel aankwam wisten de aanvalsters dit niet de benutten. Binnen mum van tijd stond het weer gelijk. Een dreun aan de kant van Trias, die de dames niet meer te boven kwamen. Lycurgus ging er met de set vandoor die Trias al binnen leek te hebben, 27-25.

Een 3-2 overwinning zou voor Trias genoeg zijn voor de koppositie en dus was er nog niks verloren. Helaas wisten de dames na de verloren voorgaande set de knop niet om te zetten. Vooral aanvallend wisten ze de punten niet meer af te maken. Dit had als resultaat dat ze al gauw achter stonden met een verschil van 6 punten. Lycurgus had inmiddels de 21 punten bereikt toen Trias met een servicereeks weer in de buurt wist te komen. Aan de kant van Lycurgus zorgde dat voor de nodige zenuwen waardoor het onverwachts weer gelijk op ging. Hoewel Trias het nodige aantal setpoints heeft gehad om een vijfde set af te dwingen wisten de dames het maar niet af te maken. Lycurgus daarentegen greep de kans met beide handen aan en wist met 30-28 de laatste set en dus de wedstrijdwinst binnen te halen.

Trias heeft nog zicht op het kampioenschap maar heeft dit helaas niet meer zelf in de hand. De dames moeten zorgen dan ze de resterende wedstrijden winnen en zo weinig mogelijk punten laten liggen. Te hopen is dan, dat Lycurgus hier en daar wat puntjes laat liggen. Trias heeft 4 weken de tijd om zich hier op voor te bereiden, pas op 10 maart spelen ze weer een wedstrijd. Deze wordt gespeeld in Eelwerd, Appingedam om 20:00uur. De tegenstander is dan Oryx ds 1, zij staan op dit moment op de achtste plek.