Dames Trias weten beslissende wedstrijden niet te winnen

Delfzijl – Trias dames 1 is er afgelopen zaterdag 28 april niet in geslaagd om voor volgend seizoen een plek in de promotieklasse af te dwingen. Zowel de wedstrijd tegen DIO/Bedum als Oranje Nassau werden met 2-0 verloren.

De eerste wedstrijd in de driekamp ging om 10:00 uur tussen concurrenten DIO/Bedum en ON. Op de tribune concludeerden de speelsters en hun trainer/coach dat het zeker geen kansloze missie zou worden. De concurrenten maakten het elkaar lastig in de eerste wedstrijd maar DIO/Bedum wist de winst naar zich toe te trekken.

Om 11:30 uur was het de beurt aan Trias om zich te bewijzen. DIO/Bedum was de eerste tegenstander. De dames begonnen zwak aan de wedstrijd, al gauw keken ze tegen een 4-0 achterstand aan. Gelukkig wisten ze deze snel weer goed te maken, de daarop volgende 5 punten gingen naar de kant van Trias. Hoewel het gelijk op ging was het toch telkens Bedum wat een gaatje van ongeveer 2/3 punten wist te houden. Dit bleek uiteindelijk genoeg om de eerst set te pakken met 25-19. Voor Trias zaak om de tweede set te pakken, bij een stand van 1-1 in sets zou een 3e beslissende set gespeeld worden. Wordt het 2-0 in sets dan is de winnaar van de partij bekend en een 3e set overbodig. Geconcludeerd kon worden dat ook in de tweede set Trias bij lange na niet hun beste spelletje speelde.

Het was onduidelijk en er werden veel fouten gemaakt. Desondanks ging het ook deze set nog aardig gelijk op. Het mocht echter niet baten. Bedum wist ook deze set met 25-19 te winnen. Voor de tegenstander garantie dat zij in het seizoen 2018-2019 in de promotieklasse mogen uitkomen.

Om eventueel nog ergens recht op te hebben moesten de dames de tweede wedstrijd binnen zien te slepen. Helaas verliep de wedstrijd tegen ON niet heel veel beter. Al gauw wist ON een gat te slaan waar Trias niet van terug wist te komen. Met 25-17 ging deze set naar de tegenstander. In de tweede set daarentegen was het Trias dat wat beter in het spelletje kwam. Nog altijd wisten de dames niet hun niveau te halen maar toch wisten ze een gat te slaan van maar liefst 8 punten. Men zou zeggen dat dit voldoende zou zijn om de setwinst te pakken. Niets was echter minder waar. Trias gaf de voorsprong uit handen en daarmee de set-/ en wedstrijdwinst, typerend voor deze teleurstellende dag.

Met twee verloren wedstrijden maken de dames geen kans om een plek in de promotieklasse en zullen ze in seizoen 2018-2019 wederom uitkomen in de 1e klasse.