16.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 22:45

Dames Trias pakken toch nog punten in matige wedstrijd tegen DOVO

spot_img

Doezum – Trias heeft afgelopen zaterdag ondanks een matige wedstrijd punten weten te pakken van nummer 5 DOVO. Naaste Concurrent Lycurgus wist met 4-0 te winnen en loopt daarmee een virtueel puntje uit.

Voor de dames van Trias was het een belangrijke wedstrijd. Niet alleen kunnen de dames zich niet al te veel verliespunten meer permitteren, ook hadden ze wat goed te maken. De thuiswedstrijd tegen DOVO werd namelijk met 1-3 verloren.

Naar aanleiding van het eerdere verlies tegen deze tegenstander is er van tevoren een duidelijk plan opgesteld. Hierbij ging het met name over het opzoeken dan wel vermijden van bepaalde speelsters met de service. Helaas begonnen de dames zwak aan de wedstrijd. De pass kwam niet aan waardoor de midden aanvalsters niet aan bod kwamen. Ook de van tevoren gemaakte afspraken werden niet goed uitgevoerd. Ondanks een time-out om de afspraken nog eens door te nemen mocht dit de eerste set niet meer baten. Trias kwam er niet aan te pas en moest met 25-17 de set afstaand aan DOVO.

De tweede set voerden de dames de gemaakte afspraken beter uit. Met name de libero werd opgezocht, wat al vroeg in deze set leidde tot een ruime voorsprong. Hoewel de dames aan de buitenkant nog wat moeite hadden de konden de midden aanvalsters deze set wat meer voor het team betekenen, een mooi gevolg van de pass die beter aankwam. Trias kon het betere spel niet de hele set vast houden maar had inmiddels een dusdanige voorsprong opgebouwd dat DOVO niet meer in de buurt kon komen, met 20-25 wisten ze de set te pakken.

Het zwakke einde van de tweede set werd helaas in de derde voortgezet. Wederom kwam Trias niet aan hun eigen spelletje toe en hadden ze deze set niks in te brengen. Met groot gemak ging deze dan ook naar de tegenstander, 25-14.

De vierde set zouden de dames moeten vechten voor een eventuele vijfde set om nog met de winst naar huis te kunnen gaan. Ondanks dat het nog altijd niet heel erg lekker liep wist Trias deze set toch de voorsprong te pakken. De gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd maar DOVO begon ook enigszins vermoeid te raken en maakte wat fouten. De setwinst ging naar Trias met 20-25.

De beslissende vijfde set ging erg gelijk op. Hoewel Trias de voorsprong pakte is deze nooit groter geweest dan twee punten. Trias kwam als eerste op een matchpoint maar wist deze niet te verzilveren. Hetzelfde gold voor DOVO die vervolgens ook de kans kregen om de wedstrijd uit te serveren. Gelukkig had Trias aan een tweede matchpoint genoeg en pakten ze de laatste set met 16-18.

Een moeizame wedstrijd voor de dames die ze toch met winst hebben weten af te sluiten. Helaas boekte concurrent Lycurgus een 4-0 overwinning. Trias is nog altijd in de race voor het kampioenschap. Momenteel staan ze op de eerste plaats met 65 punten uit 18 wedstrijd, Lycurgus staat tweede met 63 punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Inmiddels ligt ook Krathos op de loer, met 62 punten uit 18 wedstrijden. Zowel Trias als Lycurgus hebben Krathos nog een keer op het programma staan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten