8.6 C
Delfzijl
14 mei 2021 10:29

Dames TRIAS komen te kort tegen Oranje Nassau uit Groningen

Groningen – In de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau hebben de dames van TRIAS zichzelf een slechte dienst bewezen door in Groningen met 3-2 te verliezen.

Na een matige start van de competitie waarin het met name de laatste weken weer goed gaat waren de dames uit Appingedam/Delfzijl zich bewust van het feit dat de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau erg belangrijk was om zicht op de top drie te behouden.

Met name Emmen en Donitas hebben zich enigszins af weten te scheiden en dus wisten de dames dat om deze twee in het vizier te houden een overwinning noodzakelijk was.

Oranje Nassau stond weliswaar hoger op de ranglijst maar had ook twee wedstrijden meer gespeeld.

Zeer gedreven werd aan de wedstrijd begonnen. Oranje Nassau, zo bleek al snel was een taai ploegje met verdedigende kwaliteiten. Bovendien bleek de ploeg uit Groningen over prima midden aanvallers te beschikken. Opdracht was derhalve om veel serve druk te leveren om er zodoende voor te zorgen dat de pass niet goed aan kwam en de midden aanval niet goed bediend kon worden.

Dit concept werd goed uitgevoerd en zo bleek TRIAS in de eerst twee sets de bovenliggen de partij. Er werd uitstekend gevolleybald. Er werd erg veel serve druk geleverd en ook aanvallend/verdedigend was TRIAS de betere. De eerste twee sets gingen dan ook redelijk overtuigend naar de gasten(17-25 en 18-25).

In de derde set werd de serve druk minder en kon Oranje Nassau steeds meer de midden aanval bedienen. Hierdoor tankte de thuisploeg aan zelfvertrouwen en ging steeds beter spelen. Daar waar TRIAS in de eerste twee sets erg veel druk met de serve kon leveren deed Oranje Nassau dit vooral vanaf de derde set. TRIAS werd onzeker en werd aan het wankelen gebracht.

Ook met de toegepaste wissels kwam er geen kentering in het spel. Oranje Nassau was de bovenliggende partij geworden en wist de derde en vierde set overtuigend te winnen (25-18 en 25-15).

In de alles beslissende vijfde set stribbelde TRIAS nog wel tegen maar Oranje Nassau bleef het betere van het spel houden. Na 15-12 voor Oranje Nassau en dus een 3-2 nederlaag voor TRIAS was duidelijk dat de dames in deze wedstrijd te kort kwamen.

Met twee zeer lastige thuiswedstrijden voor de boeg tegen Donitas en Volklubol weten de dames van TRIAS wat ze te doen staat om niet vroegtijdig af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,288VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten