5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:45

Dames Memesa winnen twee wedstrijden in drie dagen

AppingedamDe dames van Memesa hebben goede zaken gedaan de afgelopen week. Na vorige week zaterdag al met 3-1 te hebben gewonnen van Smash & Block werd donderdag avond in Appingedam Sudosa Desto met eveneens 3-1  aan de zege kar gebonden en twee dagen later Dio in Bedum verslagen met 0-4. In totaal konden in 8 dagen 13 punten aan het totaal worden toegevoegd.

Op donderdag moesten de dames uit Appingedam in thuishal Eelwerd aan treden tegen Sudosa Desto uit Assen.  In 1 van de beste wedstrijden van dit seizoen waarin de tegenstander uit Assen een aantal getalenteerde jeugd speelsters uit hoger spelende teams mee had genomen werd zeer degelijk en gedreven gespeeld. Bovendien beschikten de dames over veel veerkracht. Met name de passing was zeer goed verzorgd waardoor veel over het midden gespeeld kon worden en er veel spreiding in de aanvallen zat.  In een gelijk opgaande wedstrijd wisten de damster dames het verschil vooral aan het einde van de sets te maken. (29-27/ 25-18/14-25 en 25-23)

Op zaterdag middag moest vervolgens aangetreden worden tegen Dio in Bedum. Tegen een minder uitdagende tegenstander die zelf te veel fouten produceerde kwamen de dames niet tot het zelfde niveau als de donderdag er voor. Wel werd er bij vlagen weer degelijk en goed gevolleybald. In de eerste twee sets werd vooral niet goed genoeg begonnen en werden veel serve fouten geproduceerd waardoor steeds van een achterstand terug gekomen moest worden. Het team uit Appingedam straalde echter vertrouwen uit en gaf geen moment de indruk de controle op de wedstrijd te verliezen. De achterstanden werden steeds met degelijk volleybal en weinig fouten weer ingelopen. De passing was zowel vanuit de serve als in de ralley goed verzorgd. De midden aanval wist maar moeilijk tot scoren te komen maar met name aan de buitenkanten werd het verschil gemaakt. De eerste 3 sets gingen overtuigend naar Memesa (17-25/19-25/19-25).

In de vierde set was er sprake van een meer gelijk opgaande strijd en leek het er even op dat toch weer een set ingeleverd moest worden. Net als donderdag bleek echter dat het team over steeds meer vertrouwen en veerkracht beschikt. Na zelfs een set point achter hebben gestaan werd ook de vierde set met 26-28 een prooi voor de gasten uit Appingedam. Zo werd met een succesvolle week in stijl met een 0-4 overwinning afgesloten.

Door deze overwinningen zijn de Memesa dames in 1 week tijd twee plaatsen opgeschoven op de ranglijst. Met een vijfde plek en zicht op meer mag rustig gesteld worden dat de dames het tot nu toe prima doen als promovendus.

De volgende wedstrijd is op 7 maart in Oldehove tegen koploper Volklubol waar in de thuiswedstrijd met 3-2 van werd verloren.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten