2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 07:08

Dames Memesa krijgen weer nederlaag te verwerken

AppingedamDe Memesa dames hebben in Emmen met 4-0 verloren van een efficiënt en degelijk spelend Emmen 95. Met goede moed en vertrouwen togen de dames van Memesa op vrijdagavond richting Emmen om aldaar te proberen het goede spel van de laatste weken voort te zetten. Emmen 95 vertoeft momenteel op de derde plaats. Wederom een mooie test dus voor de dames uit Appingedam hoe ze er aan het eind van het seizoen voor staan tegen een team uit de top van de eerste klasse B.De laatste weken wordt steeds duidelijk dat er progressie is bij de dames maar dat ze tegen de topploegen nog telkens iets te kort komen.Tegen Emmen was men vast besloten het goede spel deze keer te belonen met een overwinning.

Met positieve agressie werd aan de wedstrijd begonnen. Met sterk serveren en dito aanvallen werd Emmen goed onder druk gezet en werd brutaal een ruime voorsprong genomen. Emmen was duidelijk op zoek naar een strijdplan. Halverwege de set bleek de thuisploeg in staat het foutenpercentage zeer laag te houden en Memesa te dwingen tot het maken van fouten. Emmen heeft een aantal zeer ervaren speelsters in de gelederen die het team op sleeptouw wisten te nemen. Daar waar het verschil halverwege de set 7 punten was kwam Emmen naarmate het einde van de set naderde steeds dichterbij. Toen het er echt op aan kwam en de beslissing in de set viel wist Emmen nog een tandje bij te schakelen waar Memesa een aantal fouten op rij produceerde. De eerste set ging dan ook naar de thuisploeg (25-23).

In de tweede set bleef Emmen uit hetzelfde vaatje tappen. Zeer degelijk volleybal met weinig fouten en bij de mindere set-ups steeds prima oplossingen van de gelouterde aanvalsters. Tot aan de 20 was het een gelijk opgaande strijd waarbij de dames uit Appingedam de thuisploeg goed bij kon houden. Boven de 20 gebeurde echter wat de laatste weken wel vaker gebeurd: te veel fouten op het moment waarop het er echt om gaat. Emmen bleef volharden in het foutloos en degelijk spelen en kon zo doende ook de tweede set naar zich toe trekken (25-22).

De derde set gaf een zelfde beeld als de eerste twee. Memesa wist goed tegenstand te bieden tot de 20 maar verzuimde het uiteindelijk af te maken. Zo ging ook deze set met 25-21 verloren. De vierde set was de weerstand van de Damsters gebroken. Emmen maakte dankbaar gebruik en schakelde nog een keer een tandje bij. Met goed en degelijk volleybal ging de winst ook in deze set naar Emmen met maar liefst 25-14 en was een 4-0 nederlaag voor Memesa een feit. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt een vijfde plaats in de competitie het maximaal haalbare.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten