8.3 C
Delfzijl
6 mei 2021 18:12

Dames Memesa hebben de draad weer opgepakt met winst op Smash en Block

AppingedamNa een tijdje geen wedstrijden te hebben gespeeld hebben de dames van Memesa de draad weer opgepakt met een dik verdiende 3-1 zege tegen Smash en Block uit Hoogkerk.

In de thuiswedstrijd tegen Smash en Block waren de Damster dames over de hele  wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. In de derde set was er echter gedurende een minuut of 10 sprake van concentratie verlies en minder scherpte waardoor uiteindelijk geen 4-0 maar 3-1 op het scorebord stond.

De laatste weken was vooral veel getraind op de ralley pass en dit wierp gedurende de  hele wedstrijd zijn vruchten af. De passing in de ralley was nagenoeg perfect verzorgd. Dit stelde spelverdeelster Marjan Bodde in  staat veel te variëren in de verdeling en met name het midden vaak te bedienen. Midden aanvalsters Margot Bisschop en Lisanne Bakker scoorden er dan ook lustig op los.
Verdedigend werden de taken onder aanvoering van libero Marjolein Groeneveld ook prima uitgevoerd waardoor Memesa steeds weer goed in de ralley  kon komen.

De service pass daarentegen was deze wedstrijd een stuk minder verzorgd waardoor in de side out te vaak de oplossing aan de buitenkanten gezocht moest worden. Sharon Langerhuizen, Annette Ottens en Leonie Mooi wisten hier echter prima mee om te gaan en wisten vaak de goede aanvallende oplossingen te bedenken.Serverend hadden de dames de opdracht mee gekregen niet op de libero te serveren. Met de informatie uit de uit wedstrijd tegen Smash en Block was namelijk duidelijk geworden dat met name de libero prima stond te passen. Ook deze opdracht werd goed uitgevoerd waardoor Smash en Block telkens niet in staat was de aanval goed op te bouwen.Met de gekozen tactiek werd al snel duidelijk dat Memesa de bovenliggende partij was.

Jammer was het dan ook te moeten constateren dat door concentratie verlies halverwege de derde set Smash en Block langszij wist te komen en zelfs de set wist te winnen.Sylvia Hartjes werd ingebracht voor Leonie Mooi en in de vierde set wisten de Memesa dames de draad van de eerste twee sets weer op te pakken.
Met 3-1 (25-12/25-18/23-15 en 25-16) werd Smash en Block met een nederlaag naar huis gestuurd en bovendien op de ranglijst gepasseerd.

Komende week spelen de dames van Memesa op donderdagavond in Eelwerd tegen Sudosa Desto uit Assen en op zaterdag in Bedum tegen Dio. Met de huidige vorm en progressie die het team weet door te maken kan met vertrouwen aan deze wedstrijden worden begonnen.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten