16.2 C
Delfzijl
22 juni 2021 15:48

Dames en heren volleybalvereniging Trias boeken 4-0 overwinningen

spot_img

Appingedam – Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Trias hebben in sporthal Eelwerd in Appingedam een overtuigende 4-0 overwinning geboekt.

Dames
Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen Volklubol stond afgelopen zaterdag de thuis wedstrijd tegen de Meeuwen uit Zuidhorn op het programma.

Met een stuk meer zelfvertrouwen dan een aantal weken geleden kon aan de wedstrijd worden begonnen.

De Meeuwen was voor de dames een onbekende tegenstander omdat dit team vorig seizoen in een andere klasse uitkwam. Met hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld had de Meeuwen 1 punt minder bij elkaar gesprokkeld en dus leek het op basis van de stand een gelijkwaardige tegenstander. Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden was van gelijkwaardigheid inderdaad sprake.

Trias was vooral aanvallend de betere maar de dames van de Meeuwen wisten telkens erg veel te verdedigen. In een enerverende en aantrekkelijke wedstrijd bleek Trias telkens over een beter eindschot te beschikken en zo stond na 4 sets een 4-0 overwinning voor de thuis ploeg op het scorebord. (25-23/25-19/25-23 en 26-24). Door deze overwinning behouden de dames de aansluiting met de top.

Volgende week moeten worden aangetreden tegen Oranje Nassau dat met 1 wedstrijd meer gespeeld net boven Trias staat. Een mooie uitdaging om weer een plek op te schuiven op de ranglijst.

Heren
De heren moesten aantreden tegen Impala uit Leek dat 10 punten uit 4 wedstrijden had weten te halen.

De laatste weken heeft het herenteam van Trias te maken met blessure leed. Na een prima start van de competitie raakten routiniers Andre Swiersema en Henry Haan geblesseerd. Dit resulteerde vorige week in een slechte wedstrijd die met 4-0 werd verloren van Veracles. Andre Swiersema was deze week weer inzetbaar maar Henry Haan nog niet en bovendien was Marcel de Jong die ook een vaste waarde in het team is afwezig. Niet op volle oorlogssterkte dus en derhalve onzekerheid over de afloop.

Met Kees Parent als libero, Ernst Dijkstra als spelverdeler, Sander Kugel en Jeroen Smit op de middenaanval, Rudolf (kippie) Bos als diagonaalspeler en Andre Swiersema en Jan Timmerman op hoofdaanval werd begonnen aan de strijd. Aan alle onzekerheid kwam al snel een einde omdat Trias zeer voortvarend van start ging en Impala totaal geen antwoord had op deze start. Snel werd al duidelijk dat Impala niet in staat was om het de thuisploeg moeilijk te maken.

In de laatste set werden nog een drietal wissels toegepast Winston Dipokromo, Marcel Jutte en Marnix de Rooy kwamen in het veld voor respectievelijk Sander Kugel, Jeroen Smit en Jan Timmerman.

Met 25-13/25-17/25-16 en 25-10 wist Trias een overtuigende overwinning te boeken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten