fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Daan Bakker uit Woldendorp en Merel Bakker uit Uithuizen in de prijzen tijdens Kunstbende

Amsterdam – Gisteren zijn drie van de zes deelnemende acts van Kunstbende Groningen in de prijzen gevallen op de landelijke finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ruim 200 jongeren streden om de felbegeerde Spotlight. Daan Bakker (15 jaar, Woldendorp) won de derde prijs in de categorie Film, Merel Bakker (14 jaar, Uithuizen) won de derde prijs in de categorie Muziek en Sterre Wolthers (17 jaar, Haren) won de tweede prijs in de categorie Taal.

Op zaterdag 1 juli werden de daken van de Westergasfabriek eraf geblazen door jong creatief talent. De finale van Kunstbende is op indrukwekkende wijze afgesloten. Ruim 200 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen. Zij gaan naar huis met de felbegeerde Spotlight en tassen vol met stimuleringsprijzen.

Film: Goodle043

Een komische animatie in western-style, daarvoor moet bij Daan zijn! In de film Super Sheriff Marty showt hij al zijn animatieskills.


Muziek: Merulsa

Merel is een akoestische singer-songwriter in het genre easy listening. De hele crowd is dan ook geboeid door haar performance als zij het podium opstapt en haar nummer Every Day speelt.


Taal: Sterre Wolthers

Met haar gedicht Vragen over het licht geeft Sterre een kijkje in haar leven. Ze neemt je mee naar een moeilijke periode en laat je achter met kippenvel.
Daan, Merel en Sterre wonnen eerder dit jaar, op 26 maart 2017, de regiofinale van Kunstbende in poppodium Simplon in Groningen. Samen met theatermaakster Jorien Lourens (16 jaar, Eenrum), beeldend kunstenaar Hille Dussel (18 jaar, Groningen) en Mode duo Dagmar Kuipers en Floor Stuive (18 jaar, Stadskanaal) verdedigden zij de eer van Groningen op de landelijke finale van Kunstbende.

Lowlands

De Rabobank heeft een plek op Lowlands bemachtigd voor de winnaars van de finale van Kunstbende. Niet een achterafgelegen polletje gras waar je je tent net naast kunt zetten, maar een stuk heilige Lowlands-grond waar je als winnaar mag meedoen: de What’s Happening-area.

Kunstbende

Kunstbende is het podium voor talent (13-18 jaar) en wordt in Groningen mede mogelijk gemaakt door de Kunstraad, de Emmaplein Foundation en Stichting Het Roode of Burgerweeshuis.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer