Cruiseschip Iona eerder dan verwacht naar de Eemshaven

Eemshaven – Het nieuwe cruiseschip voor British P&O Cruises, Iona, is eerder dan verwacht de Eems opgelopen. Het Cruiseschip vertrok woensdagavond vanaf de Meyerwerf in Papenburg en zou aanvankelijk donderdagavond het Emssperrwerk bij Gandersum passeren, maar deed dit donderdagochtend al.

Het schip is op het moment boven het eiland Borkum bezig met testen. Het is nog onbekend of het cruiseschip zal vanavond de Eemshaven binnen lopen voor enkele tests. Later zal het koers zetten richting Bremerhaven.

De Iona is het 50e cruiseschip dat ooit is gefabriceerd op de Meyerwerf in Papenburg. Het schip is 344,5 meter lang en heeft plaats voor 5200 passagiers en is het grootste schip dat ooit is gebouwd voor de Britse markt.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2392″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button