maandag 20 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Contouren van de nieuwe Campus Eemsdelta goed zichtbaar

spot_img

Appingedam – De contouren van de nieuwe Campus Eemsdelta in Appingedam worden al goed zichtbaar. Afgelopen maand werden de laatste heipalen geslagen, ondertussen is de eerste fundering van een van de gebouwen al gestort.

Het campus is gefundeerd op ongeveer 1100 prefab heipalen. Hierop komt een betonnen fundatie met een beganegrond vloer van kanaaplaten en deels een in het werk gestorte betonvloer. De constructie bestaat vervolgens uit een staalconstructie waarbij de verdiepingsvloeren ook van kanaalplaten zijn. De gevels worden uitgevoerd als houtskeletbouwgevel elementen. De dakconstructie van de sporthal bestaat uit grote gelamineerde houten liggers.

In de nieuwe schoolcampus komen straks vier scholen samen voor ongeveer 1700 leerlingen: 3 scholen van Stichting VO Eemsdelta (Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en George Martens School) en ROC Noorderpoort. Een onderdeel van de campus is het sportcomplex. Dit sportcomplex wordt uiteraard gebruikt door de school en leerlingen maar is tevens ook te gebruiken door het verenigingsleven en de gemeenschap Appingedam, Delfzijl en omgeving.

De huidige schoolgebouwen in Appingedam zijn niet aardbevingsbestendig en daarnaast zijn ze te groot voor het aantal leerlingen. Door bijdragen van de NAM en het Rijk ontstond de kans om een nieuwe campus bouwen.

De nieuw te bouwen onderwijscampus, die zowel voortgezet als middelbaar beroepsonderwijs aanbiedt, is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Eemsdelta, de Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta en Stichting Noorderpoort. Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta is verantwoordelijk voor de bouw en de exploitatie van de gebouwen.

Realisatie en onderhoud
De realisatie van de campus is gegund aan BAM Bouw en Techniek. Tevens verzorgt BAM de installaties en straks, als het gebouw is opgeleverd, het beheer en onderhoud aan de installaties voor een periode van 15 jaar.

De bouw is gestart in januari 2021 en wordt opgeleverd in september 2022. Voor een grootschalig project als deze is 1,5 jaar een relatief korte bouwtijd. Om de oplevering in september vol.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten