fbpx
7.5 C
Delfzijl
27 november 2020 15:12

College Delfzijl stemt in met preventieprogramma voor jeugd 2016

Delfzijl – Het college van de gemeente Delfzijl stemt in met het plan om eventuele problemen bij Delfzijlster jongeren ook in 2016 preventief aan te pakken. Het plan van het Centrum voor Jeugd en Gezin van Delfzijl, Appingedam en Loppersum (CJG-DAL) richt zich op echtscheidingsproblematiek, pedagogische onmacht of verlegenheid, armoede, taalachterstanden, faalangst bij kinderen en pesten. Deze onderwerpen worden het meest gesignaleerd in de drie gemeenten waar het CJG actief is.

Ontwikkeling tot zelfstandige medeburgers en terugdringen beroep op zorg
Het preventieprogramma wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren tot zelfstandige medeburgers die, met respect voor anderen, actief deelnemen aan het sociale, economische en culturele leven. Daarnaast wil zij een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal inwoners dat in de eerste- en tweedelijnszorg terecht komt. Enkele voorbeelden van activiteiten uit het plan zijn: ondersteuning van kinderen bij echtscheidingsproblematiek, stimulering taalontwikkeling, en met plezier naar school voor kinderen die gepest worden. De projecten worden waar mogelijk in DAL verband opgepakt.

Voorkomen is beter dan genezen
Sinds de overheveling van rijkstaken op het gebied van jeugdzorg, wordt meer ingezet op preventie. “Voorkomen is beter dan genezen”, aldus wethouder van Jeugd, Economie en Cultuur Hans Ronde. “Het is daarvoor ook van belang dat inwoners, vaak ouders, zelf goed geïnformeerd zijn, zodat zij tijdig actie kunnen ondernemen. Vanuit de gemeente willen we signalen over mogelijke problemen zo vroeg mogelijk oppikken, om zo snel mogelijk ondersteuning te kunnen bieden. Door onze inwoners te helpen de ondersteuning zelf of met de eigen omgeving te organiseren of door maatwerk vanuit de gemeente.”

Volg ons op

10,555FansLike
1,424VolgersVolg
5,228VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten