ChristenUnie steunt stichting de Vrolijkheid

DelfzijlOp woensdagmiddag 4 maart zijn leden van de Statenfractie van de ChristenUnie op bezoek geweest in het AZC in Delfzijl. Ze werden door medewerkers van stichting de Vrolijkheid meegenomen voor een dansworkshop en een potje voetbal met de kinderen in het AZC . Om zo te ervaren dat afleiding op een creatieve manier verbindt en vrolijk maakt. De danscoach die door de Vrolijkheid op basis van een vergoeding wordt ingehuurd, leerde de vrouwelijke statenleden en de meiden van het AZC in een uur een nieuwe dans.

Na de fysieke inspanningen lichtte Afsaneh Moghadam van de Vrolijkheid toe dat werken met kunstenaars een van de belangrijkste succesfactoren is. De kwaliteit van de workshops zorgt ervoor dat de kinderen ingespannen bezig zijn met mooi resultaat. Lijsttrekker Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie: “Vluchtelingen hebben veel meegemaakt en hun toekomst is vaak onzeker.

Met onze komst naar het AZC willen we laten zien dat de ChristenUnie het werk onder vluchtelingen steunt. De Vrolijkheid biedt kinderen in het AZC de kans om in deze moeilijke omstandigheden samen te kunnen spelen en kind te kunnen zijn. Dat is belangrijk en dit werk verdient onze steun.” De ChristenUnie heeft er in 2014 mede voor gezorgd dat de Vrolijkheid financieel wordt ondersteund door de provincie. De Vrolijkheid organiseert activiteiten in de AZC’s in Delfzijl, Oude Pekela en Ter Apel.

 Back to top button