Chemieconcern Dow Chemical schrapt wereldwijd 1750 banen

DelfzijlChemieconcern Dow Chemical met vestigingen in Delfzijl en Terneuzen schrapt in de komende twee jaar wereldwijd 1750 banen, wat neerkomt op 3 procent van het totale personeelsbestand. Dat maakte het Amerikaanse chemieconcern maandag bekend. De reductie van het personeelsbestand is onderdeel van een reeks maatregelen, waarmee op jaarbasis 300 miljoen dollar (269 miljoen euro) moet worden bespaard. Deze maatregelen moeten de concurrentiepositie van Dow Chemical verbeteren. Ook zal het bedrijf enkele onderdelen afstoten.

Dow Chemical meldde eerder al dat het de bedrijfskosten uiteindelijk met 1 miljard dollar wil verlagen. Dit jaar werd bekend dat Dow Chemical stopt met nagenoeg al zijn chlooractiviteiten. Het bedrijft heeft voor de reorganisatie 330 tot 380 miljoen dollar gereserveerd.

In de Benelux werken 2000 mensen voor Dow Chemical, vanuit zes locaties en twintig fabrieken. Daarnaast werken ook nog eens 700 mensen op flexibele basis voor het concern. In Nederland heeft Dow Chemical productielocaties in Terneuzen en Delfzijl. Het is vooralsnog niet bekend of de banenreductie ook gevolgen heeft voor Nederlandse activiteiten.

 Back to top button