Celstraf van negen maanden geëist tegen 51-jarige drugsdealer uit Delfzijl

Groningen – Het openbaar ministerie (OM) heeft een celstraf van negen maanden geëist tegen een 51-jarige man uit Delfzijl vanwege het witwassen van geld, drugs- en wapenbezit. De man werd augustus 2013 aangehouden in zijn woning aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl. De politie reageerde op een anonieme tip die bij de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) was binnen gekomen.

Tijdens de huiszoeking vonden agenten twee vuurwapens, munitie, 36 kilo hennep en een hoeveelheid pillen. Daarnaast troffen de agenten achter de radiator washandjes gevuld met bankbiljetten. In totaal lag er 28.000 euro in contanten verstopt. Volgens de officier geld verkregen door criminele activiteiten, volgens de man spaarde hij het geld voor zijn oude dag. Volgens het OM hebben ze met de aanhouding van de Delfzijlster grootste drugdealer uit Delfzijl te pakken.

Eis
Het openbaar ministerie eist naast een celstraf van negen maanden een bedrag van 48.000 euro dit zou de delfzijlster hebben verdient met criminele activiteiten.

De rechtbank doet over twee week uitspraak.Back to top button