fbpx

CDA Eemsdelta wil van het college weten welke woningen worden ingezet als wisselwoning

Eemsdelta – Het CDA Eemsdelta heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van de gemeente Eemsdelta over de wachtlijsten voor huurwoningen en welke woningen worden ingezet als wisselwoning.

Het CDA ziet dat verschillende wisselwoningen die door de gemeente zijn gebouwd vaak langdurig leeg staan. Hoe kan dit als er tegelijkertijd reguliere huurwoningen worden ingezet als wisselwoning door wooncorporaties. Zelfs levensloopbestendige nieuwbouw woningen op de Tip te Appingedam worden nu ingezet als wisselwoning.

Deze woningen zouden volgens het CDA moeten worden ingezet voor mensen waarvoor ze bedoelt zijn. De inzet van huurwoningen als wisselwoning zorgt ervoor dat er minder huurwoningen beschikbaar zijn voor woningzoekenden. Hierdoor moeten onze inwoners soms onze gemeente verlaten om voor een huurwoning in aanmerking te komen.

Het CDA wil meer regie op het gebruik van de wisselwoningen en dat er meer huurwoningen beschikbaar gaan komen. De reguliere woningmarkt mag niet worden beperkt door het inzetten van wisselwoningen. In de raadsvergadering van woensdag 28 april reageert het CDA op de schriftelijke beantwoording van de raadsvragen.

Back to top button