woensdag 29 september 2021
19.9 C
Delfzijl

CBS de Vore organiseert kranslegging bij verzetsmonument Zwaantje

spot_img

DelfzijlTer nagedachtenis aan de Verzetsgroep Zwaantje organiseert CBS de Vore op donderdag 30 april een herdenkingsbijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis. De heer E. Stam, directeur van CBS de Vore, opent de bijeenkomst om 16.00 uur.

Dagboekfragmenten
Naast de toespraak van burgemeester E.A. Groot lezen leerlingen en de heer O. Rinkema van de Werkgroep 4 mei, dagboekfragmenten voor uit het zojuist verschenen boek ‘Meisjes in oorlog’ van Peter Eckhardt en Marscha Holman. Na afloop van de plechtigheid gaan de aanwezigen naar het verzetsmonument Zwaantje aan het Johan van den Kornputplein te Delfzijl. Leerlingen van CBS de Vore leggen hier rond 16.40 uur een krans.

Verzetsmonument
Het verzetsmonument Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking.

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten