vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Campagne Fietswijs op een E-bike met een fietsparcours in Appingedam

spot_img

Appingedam – Steeds meer mensen maken gebruik van de elektrische fiets. De laatste tijd gebeuren er ook steeds vaker ongelukken met dit soort fietsen, vooral onder ouderen. Daarom organiseert Verkeerswijzer Groningen samen met de gemeente Appingedam en de Fietsersbond de campagne Fietswijs met een fietsparcours.

Een onderdeel van de campagne is dat er in de provincie fietstrainingen worden georganiseerd voor ouderen, waarbij zij onder begeleiding van docenten van de Fietsersbond een fietstraining op een parcours kunnen afleggen.

Op 21 juni 2015 tijdens de Damster Boekenbeurs kunt u tussen 11.00 en 14.00 uur in Appingedam zelf een fietstraining op het Fietswijs fietsparcours volgen. Dit kan met uw eigen elektrische fiets, maar ook op een test fiets.

Ongelukken
Oudere fietsers raken relatief vaak betrokken bij een eenzijdig ongeval. Dat is een ongeluk, waarbij maar één persoon betrokken is. Ouderen komen te vallen doordat ze hun evenwicht verliezen of uitglijden. Vaak schatten de fietsers de grootte en het gewicht van de elektrische fiets niet goed in, waardoor ze uit balans raken. Dit overkomt vooral ouderen omdat ze door hun leeftijd minder goed zien en horen en minder snel reageren. Met de fietstrainingen krijgen ze tips hoe ze goed voorbereid op pad kunnen gaan en hoe ze kunnen inspringen op onverwachte situaties.

Meer informatie
Naast het fietsparcours bestaat de campagne Fietswijs uit een brochure en een website met tips voor veilig fietsen. Deze brochure is te vinden bij fietsenmakers en op plaatsen waar veel ouderen komen. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Fietswijs.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten