Burgemeesters lezen voor uit Smokey komt logeren tijden de Voorleesdagen

Appingedam – DelfzijlBrandweer Groningen is tijdens de Nationale Voorleesdagen begonnen met de campagne ‘Smokey komt logeren’. Deze campagne is voor groepen 1 en 2 van bijna vijftig basisscholen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum. De brandweer wil met deze campagne – met hond Smokey de Rookmelder in de hoofdrol –spelenderwijs de brandveiligheid verbeteren.

De burgemeester of wethouders overhandigden vandaag op verschillende scholen de eerste logeerpakketjes en lazen voor uit het boek Smokey komt logeren. Burgemeester Rika Pot van Appingedam begon de campagne vanmorgen op OBS de Vuurvlinder waar vijftig kinderen aandachtig naar het verhaal uit Smokey komt Logeren luisterden. Burgemeester Emme Groot was aanwezig bij de Meerpaal in de Brede School Noord.

Logeren
Vrijwilligers van de brandweerposten in deze vier gemeenten reiken een rugzak uit aan scholen in hun eigen buurt of wijk. In de rugzak zit een Smokey knuffel, praatplaten en een map met werkbladen. In het werkblad staat onder andere informatie over brandveiligheid, vluchtroutes en rookmelders. Vrijwilligers lezen op de scholen ook voor uit het boek Smokey komt logeren en behandelen de praatplaten. En thuis ontdekken de kinderen samen met hun ouders aan de hand van werkbladen op speelse wijze hoe het er voor staat met de brandveiligheid in hun leefomgeving. Smokey logeert om de beurt een aantal dagen bij alle kinderen thuis.

Ouders
De Smokey campagne draait in de eerste plaats om de kinderen. De brandweer wil bereiken dat zij zich op latere leeftijd meer bewust zijn van de risico’s van brand. Deze Smokey campagne betrekt de ouders nadrukkelijk zodat zij samen met hun kinderen bezig zijn met brandveiligheid.

Provincie
Deze campagne verspreidt zich de komende tijd door de hele provincie Groningen en wordt onderdeel van een meerjarige aanpak. Om de twee jaar wil de brandweer een nieuwe preventieactiviteit aanbieden aan de basisscholen. Zo komen de kinderen telkens met andere aspecten van brandveiligheid in aanraking.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”36″]


Back to top button