2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:20

Burgemeester Rodenboog ontvangt Kopperprent Ons Groninger cultuurgoed bloedt

Loppersum – Burgemeester Rodenboog heeft op donderdag 19 januari de Kopperprent “Ons Groninger cultuurgoed bloedt” ontvangen uit handen van zeefdrukkers Dick Wind en Peter O. Gerrits. Jaarlijks op de eerste maandag na Driekoningen reikt het Grafisch Centrum Groningen een Kopperprent uit. Deze keer verbeeldt de zeefdruk in één oogopslag de gevolgen van aardbevingsschade aan het cultureel erfgoed.

Met deze prent wordt de aandacht gevestigd op de schade door aardgaswinning en de gevolgen hiervan voor het cultuurgoed in de provincie Groningen. De kunstenaars hebben burgemeester Rodenboog deze prent aangeboden omdat hij als burgervader betrokken is bij deze problematiek en zich met hart en ziel inzet voor de belangen van zijn inwoners. Rodenboog: “Ik zie dit kunstwerk als symbool voor de pijn die onze inwoners voelen. Het is goed om te merken dat veel mensen nauw betrokken zijn bij het aardgasdossier. Dat deze twee kunstenaars hun talent hebben ingezet om aandacht te vragen voor de aardbevingsschade, vind ik bewonderingswaardig”.

Zeefdrukwerk bezichtigen

Tot 17 februari toont het Grafisch Centrum het zeefdrukwerk van Dick Wind en Peter O. Gerrits. Bezoekers krijgen een inkijkje in het creatieve proces van deze zeefdruk, dat bijna een jaar duurde. Beide zeefdrukkers zijn opgeleid bij Aldrik Salverda. Wind legt zich meer toe op fotografie en het verwerken ervan in een zeefdruk. Gerrits werk is vooral abstract of sterk geabstraheerd.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
AutoAuto

Populaire berichten