Burgemeester Pot heeft project week Eemsdeltacollege geopend

AppingedamAfgelopen maandag opende burgemeester Pot van Appingedam de projectweek van de brugklassen van het Eemsdeltacollege aan de Pastorielaan. De  week staat dit keer in het kader van het thema “Zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog”. Burgemeester Pot benadrukte hoe belangrijk het is om de periode 1940-1945 te onthouden en te herdenken om in de toekomst onrecht te voorkomen.

De brugklassers volgen deze week een gevarieerd programma over diverse aspecten van de Tweede Wereldoorlog, zoals bezetting en vrijheid, discriminatie en vervolging, verzet en collaboratie en bevrijding en herdenking. Ze bezoeken het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, maar onderzoeken ook hoe de oorlog in Delfzijl, Appingedam en omstreken verliep. Daarvoor werken ze een lesbrief van het Oorlogs- Verzetsdocumentatie Centrum Groningen (OVCG) door, bezoeken ze een tentoonstelling over de Slag om Delfzijl in het Muzeeaquarium en hebben ze een fietsspeurtocht langs oorlogsmonumenten in Appingedam, Holwierde en Delfzijl.

Vrijdag wordt de projectweek afgesloten met een zelf gemaakte tentoonstelling van de brugklassen, waarin de leerlingen hun ervaringen en belevenissen hebben verwerkt met verhalen, tekeningen, foto’s en veel meer.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”136″]


Back to top button