Burgemeester Pot blikt terug op 2014 tijdens nieuwjaarsreceptie

AppingedamBurgemeester Rika Pot blikte afgelopen dinsdag terug op 2014. Dit deed de burgemeester tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam, Horecavereniging Appingedam en NAHV. Allereerst loofde de burgemeester de inzet van de hulpdiensten op oudejaarsdag en de nieuwjaarsnacht.  Brandweer en politie en de gemeente hadden een drukke nacht met veertien meldingen. 

Verder ging de burgemeester in over de veiligheid in de aardbevingsgebied. Inwoners van de regio moeten zich in eigenhuis veilig kunnen voelen. Ondanks alle onderzoeken en maatregelen die de NAM en minister Kamp hebben genomen heeft dit niet geleid tot heldere uitspraken over de veiligheid op langere termijn. Ook de toezegging van de minister Kamp en de NAM voor een snellere schade afhandeling is afgelopen jaar onvoldoende nagekomen. De burgemeester hoopt dat de komst van het Centrum Veilig Wonen in Appingedam verbetering brengt.

Maar ook de vele evenementen in Appingedam hadden de aandacht. Zo werd het festival ‘Terug naar het begin’ voor de tweede keer in Appingedam gehouden. De Stadsloop van Appingedam met een nieuw bestuur. De diverse activiteiten van de Zilverkamer in het SNS gebouw. De voorzitter van de Zilverkamer de heer Doornbos ontving de Damster stadsmunt voor zijn bijzondere vierdiensten voor de Stad Appingedam. En de Damsterdag met een record opkomst van 116 deelnemers aan het papiercorso.

De grootste gebeurtenis in Appingedam was de opening van de twee bredescholen Olinger Til en Opwierde. Daarmee kwam een eind aan tien jaar plannen en bouwen. Met de bouw van de scholen was een investering van 17 miljoen euro gemoeid. De scholen bieden ruimte aan ongeveer 1000 leerlingen.

De gemeente Appingedam telt begin 2015 57 minder inwoners dan een jaar daar voor, dit komt door een sterfte overschot. Het inwoner aantal staat per 01-01-2015 op 12.007 inwoners.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”14″]
Back to top button