Burgemeester Emme Groot reikt innovatieprijzen uit tijdens opening Eemsdelta Expo

Delfzijl – Netwerkorganisatie Eemshaven.info en beursorganisator Expolaan houden op woensdag 3 en donderdag 4 juni voor het vierde jaar op rij de vakbeurs Eemsdelta Expo. Burgemeester Emme Groot van Delfzijl zal de beurs, die dit jaar voor het eerst in Delfzijl plaats vind openen. Het is een van de laatste officiële handelingen van Groot, die op 1 juli afscheid neemt van de havenstad. Voorafgaand aan de opening van de beurs is er woensdagochtend een ondernemersseminar onder de titel ‘Durf te vernieuwen!’.

De combinatie van een industriële vakbeurs met een seminar leidde vorig jaar opnieuw tot enthousiaste reacties bij zowel exposanten als bezoekers. Ook het feit dat het aantal deelnemers aan de beurs weer steeg, toont aan dat het concept van de Eemsdelta Expo aanslaat. Rond de 150 bedrijven presenteren zich in een 5000 vierkante meter tijdelijk luxe paviljoen, dat opgetrokken wordt op Sportpark Opwierde.

Aan het Eemsdelta Ondernemers Seminar ‘Durf te vernieuwen!’ is een innovatieprijs verbonden voor de drie ondernemers met de meest vernieuwende ideeën dan wel de beste plannen voor toename van de werkgelegenheid. Ook wordt stilgestaan bij het 40-jarig bestaan van belangenbehartigingsorganisatie SBE (Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta).

Tijdens het seminar zullen de sprekers Marco Smit (directeur Economic Board) en René Scheffers (commissaris Chemiecluster op Stoom) ingaan op het belang van innovatie voor de versterking van de economie in de Eemsdelta; daarnaast is er een discussiepanel met als thema ‘Zonder vernieuwing geen perspectief’. Het seminar wordt geopend door de kersverse gedeputeerde Patrick Brouns, oud-directeur van SBE.

De Eemsdelta Expo is zowel woensdag 3 als donderdag 4 juni geopend van 12.00-20.00 uur.

Back to top button