Brandweer enige tijd bezig met lekkage gevaarlijke stof in Losdorp

Losdorp – Brandweer Bierum en het hulpverleningsvoertuig uit Delfzijl zijn woensdagavond in Losdorp enige tijd bezig geweest met een ongeval met gevaarlijke stoffen. In een dierenartspraktijk aan de Westendorpweg was een pot met formaline gaan lekken, de pot stond in een glazen bak, hierdoor bleef de lekkage beperkt tot de des betreffende bak. Formaline is een stof waarbij op kamertemperatuur al snel gevaarlijke dampen vrij komen.

Nadat het lek werd ontdekt werd de brandweer ingeschakeld, Brandweer Bierum heeft in overleg met de Officier van Dienst en de Officier Gevaarlijke Stoffen besloten om de glazen bak waar de formaline in lekte veilig te stellen door deze uit het pand te halen. Omdat de bak op een hoge plank stond werd door middel van een steiger uit het hulpverleningsvoertuig een veilige werk omgeving gecreëerd. Brandweermannen in chemiepakken hebben de bak in een overcontainer geplaatst en naar buiten gebracht. Hier mee was de situatie veilig en konden de korpsen na een inzet van anderhalf uur inpakken. De eigenaar zal zorgen voor de afvoer van de gelekte formaline.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”926″]

Back to top button