Brandweer Delfzijl assisteert bij vangen gewonde gans

DelfzijlDe brandweer van Delfzijl heeft dinsdagmiddag op verzoek van de dierenambulance assistentie verleend bij het vangen van een gans. De medewerkers van de dierenambulance hebben al enkele malen geprobeerd de gewonde gans welke in een vijver langs de Kustweg in Delfzijl zwom te vangen maar zonder succes. Vandaag werd besloten de gans definitief te vangen mede omdat deze werd aangevallen door de andere ganzen. Het dier heeft naast een beschadigde vleugel een gewonde poot.

De brandweer probeerde de gans vanaf de wal en met een boot te vangen maar het dier wou daar niks van weten en wist meerdere keren het vangnet te ontwijken. Uiteindelijk besloot de gans naar de overkant van de weg te vluchten en ontweek de mannen die klaar  stonden hem te vangen, uiteindelijk wist een brandweerman het dier te grijpen net voordat deze weer een gracht in wou vluchten. Het dier is voor onderzoek overgebracht naar een vogel opvang.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”119″]


Back to top button