Brandweer Bierum en Siddeburen komen punten te kort tijdens gewestelijke vaardigheidstoetsen in Finsterwolde

Finsterwolde – Op zaterdag heeft de brandweer van Finsterwolde de gewestelijke vaardigheidstoetsen van de Brandweer georganiseerd, waar negen ploegen aan hebben deelgenomen. Tijdens de oefening werd er een scenario nagebootst waarbij een vliegtuig een noodlanding moest maken en tegen een loods tot stilstand kwam. Hierbij ontstond er een klein brandje in het vliegtuig en moest de geschrokken piloot worden geholpen. Naast de loods had een beschonken tractorbestuurder een steiger aangereden waarop een zonnepanelenmonteur aan het werk was. De monteur viel van de steiger en had een forse hoofdwond.

Daarnaast was er een fietser bekneld geraakt onder een veegmachine die onder de tractor hing en lekte er een tank met bestrijdingsmiddel. Op het moment dat de brandweer arriveerde, blokkeerde een lijnbus de weg, maar na het verzoek om de weg vrij te maken, gaf de chauffeur hier gehoor aan en kon de brandweer aan de slag.

Brandweer Bellingwolde heeft deze klus het beste geklaard, gevolgd door Smilde en Assen-Oost. Deze drie ploegen gaan door naar de tweede gewestelijke ronde op 3 juni in Eelde. De overige ploegen eindigden als volgt: Havelte op de vierde plaats, Siddeburen op de vijfde plaats, Tjalleberd op de zesde plaats, Blaricum op de zevende plaats, Wommels op de achtste plaats en Bierum op de negende plaats.

De vaardigheidstoetsen van de Brandweer zijn ontworpen om de vaardigheden en kennis van de brandweerlieden te testen in verschillende scenario’s en situaties. Hierbij wordt onder andere gelet op het vermogen om snel te handelen, teamwork, communicatie en het volgen van procedures. De vaardigheidstoetsen worden jaarlijks georganiseerd en bieden brandweerlieden de mogelijkheid om hun vaardigheden te verbeteren en te testen.

Back to top button