Bouw nieuwe roeiloods roeivereniging Neptunus kan twee jaar na de brand beginnen

Delfzijl – Iets meer dan twee jaar geleden brandde de accommodatie van roeivereniging Neptunus compleet af. Na onderzoek van de politie bleek dat de brand werd veroorzaakt door brandstichting.

Vandaag, twee jaar na de brand, werd het bouwbord voor de nieuwe accommodatie van roeivereniging Neptunus aan het Vlotterspad onthuld door wethouder Jan Menninga en voorzitter van de roeivereniging Neptunus Nathalie Folkers.

Op dit moment maakt de roeivereniging gebruik van een tijdelijke accommodatie aan de andere kant van het fietspad, tegenover de plek van de oude roeiloods. Nadat de financiƫn en de bouwvergunning rond waren, zijn nu de offertes getekend voor de bouw van een nieuw permanent pand.

Bouwen op de oude plek
De accommodatie wordt gerealiseerd op exact dezelfde locatie als waar de oude roeiloods stond aan het Vlotterspad 20 in Delfzijl. De start van de bouw staat gepland voor de tweede week van januari.

Het gebouw is ontworpen door Adema Architecten uit Groningen, zij zullen ook de technische bouwbegeleiding verzorgen. De aannemer is DBH Circulaire bouw/ Postmus Systeembouw uit Marum, de technische installatie wordt gerealiseerd door Gebr. De Haan uit Hoogezand. De constructeur is W2N Engineers uit Drachten. Het grondwerk en realisatie buitenruimte wordt uitgevoerd door de firma Borg uit Delfzijl.

Roeivereniging Neptunus is opdrachtgever en zal vanuit zelfwerkzaamheid ook bijdragen aan de realisatie van het gebouw.

Bij de onthulling van het bouwbord waren de betrokken partijen met een kleine delegatie aanwezig. De nieuwbouw van de roeiloods wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delfzijl.

Back to top button