fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Bouw nieuwe koopwoningen voor starters in Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl en Geveke Bouw & Ontwikkeling tekenen binnenkort een overeenkomst voor de bouw van zestien rijwoningen aan de Uitwiederweg. Makelaardij Brandsma De Jong en makelaardij Bos&Koolhof zorgen voor verkoop van de woningen. Met de uitgifte van de grond voor de woningen geeft de gemeente een nieuwe impuls aan de verdere ontwikkeling van de wijk Kwelderland.

Betaalbare hoek- en tussenwoningen
De zestien te ontwikkelen bouwkavels aan de Uitwiederweg liggen ten noorden van de Saturnusweg, dichtbij het woon-winkel gebied De Wending en tegenover het pas aangelegde Vestingpark. Het plan omvat vier woningblokken van vier woningen, hoek- en tussenwoningen. De woningen krijgen een diepe achtertuin, een eigen berging of garage, worden standaard voorzien van sanitair en kunnen in overleg energieneutraal worden gemaakt. Met een prijs vanaf € 154.000,– v.o.n. zijn de woningen zeer geschikt voor starters. Onder bepaalde voorwaarden is het daarbij mogelijk om gebruik te maken van de gemeentelijke VROM startersregeling.

Woonruimte voor starters voldoet aan behoefte
Wethouder Hans Ronde toont zich tevreden met de te ontwikkelen nieuwbouw: “Op deze manier, met aantrekkelijke en betaalbare woningen, proberen we starters voor de gemeente Delfzijl te behouden. Eerder is dit met succes al gedaan aan de J. Plenterstraat in de Schrijversbuurt en met woonstudio’s in het centrum. Het voldoet duidelijk aan een behoefte.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer