fbpx
5.5 C
Delfzijl
22 januari 2021 00:55

Bouw Gemini windpark op zee loopt volgens schema

Eemshaven – Het Gemini offshore windpark, met een totale capaciteit van 600 megawatt, wordt een van de grootste windparken ter wereld, zowel in omvang als productie. Het bouwen van Gemini is officieel gestart en inmiddels liggen de benodigde kabels er voor een groot deel in.

De rest van dit jaar staat in het teken van de activiteiten om de elektrische infrastructuur te realiseren zoals de export kabels en de transformatorstations. Daarna is het tijd om de windturbines te plaatsen waarvoor vanaf juli dit jaar in totaal 150 palen worden geheid. Verder gaan in de loop van de zomer de transformatorstations naar hun locatie, waarna ze orden aangesloten en onder spanning komen. De verwachting is dat eind dit jaar de funderingen geïnstalleerd zijn.

De volgende grote mijlpaal voor Gemini is het plaatsen van de turbines. Dit gaat vanaf volgend jaar gebeuren en worden per stuk proefgedraaid. Verwacht wordt dat het Gemini windpark in 2017 volledig operationeel is .

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Brandweer rukt uit voor gaslekkage aan de Nansumerweg in Holwierde

Holwierde - Brandweer Bierum heeft woensdagochtend enkele meting uitgevoerd aan de Nansumerweg in Holwierde nadat er tijdens graafwerkzaamheden een gaslekkage was ontstaan. De brandweer...