17.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 17:28

Bouw Eemsdelta Campus in Appingedam vordert gestaag

spot_img

Appingedam – De bouw van het nieuwe Eemsdelta Campus in Appingedam vordert gestaag. De aannemer BAM Bouw en Techniek is inmiddels begonnen met de staalconstructie van twee gebouwen. De constructie van de gebouwen bestaat uit een staalconstructie waarbij de verdiepingsvloeren net als de begaande grond ook van kanaalplaten zijn. De gevels worden uitgevoerd als houtskeletbouwgevel elementen. De dakconstructie van de sporthal zal bestaat uit grote gelamineerde houten liggers.

Unieke manier van bouwen
De onderwijscampus wordt, gezien de omvang, in een relatief kort tijdsbestek gerealiseerd. Naar verwachting opent de onderwijscampus in het schooljaar 2022-2023 al haar deuren. De enige manier waarop dit gerealiseerd kan worden is door het gebruik van twee bouwstromen. Dit houdt in dat er telkens aan 2 bouwdelen tegelijkertijd wordt gewerkt. BAM draait haar hand niet om voor deze bijzondere manier van bouwen waarin een strakke planning een vereiste is. Zelfs met deze unieke manier van bouwen, gaat BAM tijdens het bouwtraject de samenwerking aan met leerlingen van de toekomstige Campus Eemsdelta Groningen. Het is de bedoeling dat de fietsenstalling eigenhandig door de leerlingen wordt gemaakt. ‘De fietsenstalling wordt ingericht als leerlingenbouwplaats waardoor de leerlingen samen met ons de fietsenstalling bouwen,’, aldus Heiko Pruntel, projectleider BAM Bouw en Techniek.

Campus Eemsdelta Groningen
De Campus Eemsdelta Groningen zal niet alleen op het gebied van hoogwaardig onderwijs een impuls voor de regio betekenen, maar ook wat betreft sport, verenigingsleven en cultuur. Op de campus is ruimte voor 1.700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en Noorderpoort. Het gebied rondom de onderwijscampus wordt ontwikkeld tot een educatief landschap: een ruimte voor onderwijs, recreatie, sport en samenwerkingsvormen tussen de scholen, verenigingen en bedrijven uit de regio.

De huidige schoolgebouwen in Appingedam zijn niet aardbevingsbestendig en daarnaast zijn ze te groot voor het aantal leerlingen. Door bijdragen van de NAM en het Rijk ontstond de kans om een nieuwe campus bouwen. De nieuw te bouwen onderwijscampus, die zowel voortgezet als middelbaar beroepsonderwijs aanbiedt. Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta is verantwoordelijk voor de bouw en de exploitatie van de gebouwen.

Realisatie en onderhoud
De realisatie van de campus is gegund aan BAM Bouw en Techniek. Tevens verzorgt BAM de installaties en straks, als het gebouw is opgeleverd, het beheer en onderhoud aan de installaties voor een periode van 15 jaar.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten