15.9 C
Delfzijl
19 april 2021 18:47

(Update) gezonken Lemsteraak voor de havenmonding van de Eemshaven geborgen

Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
AutoAuto
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken

Eemshaven – Een Lemsteraak is zondagavond in de problemen gekomen voor de havenmonding van de Eemshaven. Het schip maakte door nog onbekende oorzaak water waarop de opvarenden alarm sloegen. Reddingsboot Jan en Titia Visser uit de Eemshaven, en de Duitse reddingsboot Alfried Krupp vanaf Borkum voeren uit. De reddingsboten kregen ondersteuning van diverse schepen waaronder loodsboot Lyra, deze haalde beide opvarenden van boord en bracht beide naar de Eemshaven. De loodsboot meerde af in de Emmahaven waar niet veel later een ambulance aankwam om de opvarenden medisch te onderzoeken.

Op de Lemsteraak was ook een hond aanwezig die te water was geraakt en lange tijd vermist werd. Diverse schepen zochten geruime tijd naar de hond maar werd in eerste instantie niet aangetroffen. Toen de reddingboot Jan en Titia Visser terugkeerde naar de Eemshaven werd de hond alsnog levend aangetroffen en werd later met zijn baasje herenigd.

Maandagochtend heeft de bemanning van de KNRM in samenwerking met Ubels Offshore de Lemsteraak weer overeind gezet en leeg gepompt. Het schip is vervolgens op sleeptouw genomen naar de Eemshaven.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten