27 C
Delfzijl
17 juni 2021 10:42

Boomfeestdag in Westeremden: 38 iepen geplant bij begraafplaats

spot_img

Westeremden – Afgelopen woensdag was het de Nationale Boomfeestdag. Ook de gemeente Loppersum heeft hier aandacht aan besteed. In Westeremden heeft wethouder Pier Prins (beheer openbare ruimte) samen met leerlingen van basisschool Abt Emo en Ricky van den Aker van Stichting Groninger Bomenwacht bomen geplant bij de begraafplaats in Westeremden. De jongste kinderen hebben deze ochtend bloembollen geplant op het terrein.

De Nationale boomfeestdag staat dit jaar in het teken van ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ‘t buiten beter!’. Het thema is gekozen aan de hand van de opkomende problematiek rond essentaksterfte in Nederland. In de gemeente Loppersum stond de dag ook in het teken van het nieuwe groenbeleid van de gemeente, ‘Samenwerken aan een natuurlijk GROEN Loppersum!’

Wethouder Pier Prins: “We hebben een groene gemeente en dat wil ik graag zo houden. We kiezen ervoor om, ter compensatie, voor elke gekapte boom in onze gemeente een nieuwe boom te planten, want zo houden we onze gemeente groen. Ik vind het erg leuk dat we basisschoolkinderen tijdens de Nationale Boomfeestdag kunnen betrekken bij het planten van nieuwe bomen. Zij raken zo betrokken bij de natuur en we laten ze graag ervaren dat groen goed doet en belangrijk is, ook voor onze toekomst.”

De gemeente Loppersum doet al jarenlang mee aan de Nationale Boomfeestdag. Iedere basisschool uit de gemeente komt een keer aan de beurt, deze keer mochten de leerlingen van ODBS Abt Emo uit Westeremden meehelpen. De Boomfeestdag 2018 in Westeremden werd georganiseerd door Stichting Groninger Bomenwacht, Stichting Landschapsbeheer Groningen en de gemeente. De aanplant van nieuwe bomen werd mogelijk gemaakt vanuit het ‘1000 bomenplan’ van Kansrijk Groningen, waaraan ook de provincie Groningen een financiële bijdrage levert.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten