fbpx
13.6 C
Delfzijl
31 oktober 2020 07:58

Boerderijterrassen weer geopend

Noord-Nederland – Boeren en tuinders met een terras hebben deze vanaf 1 juni weer geopend voor het publiek. Nu de Rijksoverheid de maatregelen voor alle Nederlanders versoepeld heeft, kunnen mensen ook op de boerderij weer langskomen voor koffie met zelfgemaakt appelgebak of ijs. Op veel plekken kunnen bezoekers bovendien een kijkje achter de schermen krijgen. Wel moeten de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd.

In de afgelopen jaren hebben steeds meer boeren en tuinders een terras geopend. Vaak verkopen ze daar eigen gemaakte producten, zoals ijs gemaakt van koeienmelk. LTO Noord-bestuurder Karolien Hupkes: “Veel mensen vinden het leuk om een kijkje te nemen op de boerderij of in de kas. Daarom zijn diverse boeren en tuinders in de afgelopen jaren begonnen met het aanleggen van een eigen terras. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld na een fietstocht even uitrusten.” Op de terrassen worden zoveel mogelijk zelfgemaakte producten aangeboden. Daarnaast zijn er pluktuinen waar bezoekers zelf aan de slag kunnen.

De verschillende terrassen bieden plezier voor jong tot oud. “Voor de liefhebber zijn er theetuinen, gezinnen met kinderen kunnen op terrassen met speelplekken terecht,” zegt Hupkes. “Op deze manier proberen boeren en tuinders voor iedereen iets leuks aan te bieden. Hoe leuk is het als je na een lekker stuk fietsen in de polder kunt uitrusten?” Veel boeren missen de bedrijvigheid op hun terrein. Hupkes: “Boeren zijn trots op wat zij doen en maken, dat willen ze graag laten zien en proeven. Een terras is daar een ideale plek voor.”

Vanwege de coronacrisis worden bezoekers wel gevraagd om zich aan de strenge voorwaarden van het RIVM te houden. “Bezoekers moeten dus bij hun tafel blijven zitten en als ze niet in hetzelfde huishouden wonen moeten ze 1,5 meter uit elkaar blijven,” zegt Hupkes. “Als iedereen zich aan de regels houdt heeft iedereen een leuke dag en voorkomen we verspreiding van het coronavirus.”

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,221VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten