27 C
Delfzijl
17 juni 2021 10:28

Boek over oorlogskinderen Loppersum

spot_img

Loppersum – Op 20 april viert Loppersum 75 jaar bevrijding. Op diezelfde dag verschijnt het boek Opgroeien in de oorlog. Een bundel herinneringen in verhaalvorm van jonge ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Loppersum.

Schrijver van het boek is Els Zwerver, voorzitter van de Historische Vereniging Loppersum. Op basis van interviews, herinneringen en nagelaten documenten schreef zij een kleine twintig waargebeurde verhalen die zich afspelen in de periode 1940-1945 in Loppersum. De hoofdpersonen waren toen kind: Pia was vijf toen haar vader gearresteerd werd en Trijnie was negen toen ze haar boerderij zag afbranden. Albert ging met zijn grote zussen naar de Canadezen kijken, Drewes moest van zijn vader illegale krantjes rondbrengen. Henk verloor zijn ouders en broertje bij de bevrijding.

De verhalen zijn tot in detail gebaseerd op de herinneringen van de geïnterviewde Lopsters. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar ook volwassenen zullen het met interesse lezen. Elk hoofdstuk is voorzien van thematische achtergrondinformatie en persoonlijke foto’s.

Opgroeien in de oorlog telt 174 pagina’s en kost 12,50. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop in Loppersum of te bestellen via info@hvloppersum.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten