8.3 C
Delfzijl
6 mei 2021 18:52

Boek Garrelsweer anno 2013 gepresenteerd tijdens Nieuwjaarsvisite dorpsbelangen

GarrelsweerOp zaterdag 10 januari werd in dorpshuis Weersterheem een geslaagde nieuwjaarsvisite gehouden voor de inwoners van Garrelsweer en omstreken. Ongeveer honderd belangstellenden hadden zich naar het dorpshuis begeven en waren daar getuige van een een afwisselend- en avondvullend programma dat op indrukwekkende wijze werd geopend door de talentvolle singer-songwriter Iris Rijnsewijn uit Wirdum.

De voorzitter van de Vereniging Dorpsbelang Garrelsweer, de heer I.Osinga en een bestuurslid van het dorpshuis, mevrouw G. Remminga gaven vervolgens op komische wijze een overzicht van de vele gebeurtenissen in het dorp van het afgelopen jaar. Speciale aandacht was er voor de Tocht om de Noord, de heropening van de Kloostermolen, het herstel van het hekwerk van de oude begraafplaats en voor de acties van een groep vrijwilligers die zich uitermate in hebben gezet voor de stichting A.L.S.

De heer Krijn Dijkema verraste de aanwezigen met het voordragen van het gedicht “Varkensbeest in Garrelsweer” van de dichter Rudy Kousbroek en met twee zelfgeschreven liedjes over het dorp.Een van de hoogtepunten van de avond was de presentatie van het boek “Garrelsweer anno 2013”. Een tijdsbeeld van een levendig dorp aan het meanderende Damsterdiep. Het werd aangeboden aan de burgemeester van Loppersum en aan het bestuur van dorpshuis Weersterheem. Het dorpshuis dat door de redactie van het boek omschreven werd als de woonkamer van het dorp.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten