fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Algemeen Biblionet Groningen opent 75e Bibliotheek op school

Biblionet Groningen opent 75e Bibliotheek op school

Slochteren – Op maandag 24 oktober opende de spiksplinternieuwe Bibliotheek op school op GBS De Wiekslag in Schildwolde. Een feestelijke gebeurtenis, want het gaat om de 75e in de provincie Groningen. De Bibliotheek op school is een gezamenlijke strategische aanpak van onderwijs, gemeenten en Biblionet Groningen. Het vergroot het plezier in lezen en verbetert daardoor de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen.

Feestelijke sfeer

Wethouder Anja Woortman van de gemeente Slochteren en kinderboekenschrijfster Corien Oranje waren bij de opening aanwezig. Ook Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen, was erbij. “Het openen van een nieuwe Bibliotheek op school is altijd feest, maar deze 75e keer is extra feestelijk”, aldus Middelveld. Basisschool De Wiekslag is de 75e school in de provincie Groningen met een eigen Bibliotheek op school. De teller blijft de komende tijd oplopen want Biblionet Groningen, het netwerk van bibliotheken in de provincie, opent begin november in Foxhol en Sappemeer nog twee Bibliotheken op school.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is meer dan een schoolbibliotheek met een aantrekkelijke collectie voor kinderen. Het is een programma dat structureel aandacht geeft aan leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Stichting Kunst van Lezen, scholen, gemeenten en Biblionet Groningen werken samen met de Bibliotheek op school. Zij hebben als gemeenschappelijk doel om kinderen te stimuleren meer te lezen en hen te helpen op het gebied van mediawijsheid.

Advertenties