Beelden inbraken Hertogginelaan Appingedam in Opsporing Verzocht

AppingedamVanavond, dinsdag 28 april laat Opsporing Verzocht beelden zien van een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij twee woninginbraken in Appingedam.

Wat is er gebeurd
Op vrijdag 16 januari wordt er in twee woningen ingebroken in de Hertogginelaan Appingedam. Buurtbewoners wisten te vertellen dat er een man bij verschillende woningen had aangebeld. Wanneer er werd open gedaan vroeg hij naar de weg. Bij twee woningen werd niet opengedaan en daar werd ingebroken.

Verdachte situaties
Er zijn camerabeelden van de man gemaakt. Bij de woninginbraken in Appingedam werd een Peugeot gezien. Uit onderzoek bleek dat een op de verdachte lijkende man samen met twee andere mannen in de regio Utrecht een oranje breekijzer hadden gekocht waarmee in Nieuwegein werd ingebroken. Hierbij werd gebruik gemaakt van eenzelfde soort Peugeot. Het bleek om een huurauto te gaan en daar is in twee weken zo’n 4000 km mee gereden. De auto werd bij meerdere verdachte situaties in heel Nederland gezien.

Uitzending en tips
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur. De dag na de reguliere uitzending is de herhaling op NPO2 om 11.40 uur. Heeft u tips over de inbraken of herkent u de man, bel dan met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 Back to top button