10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:54

Basisschoolleerlingen scoren zoveel mogelijk boeken

DelfzijlScoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, gaan 713 leerlingen de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen.

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de Bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Nick van der Velden
De leerlingen worden gemotiveerd via onder meer videoboodschappen van FC Groningen-speler Nick van der Velden, die het gezicht is van Scoor een Boek! 2015. Ook persoonlijk voelt Nick zich betrokken bij het project: “Je kunt op meer manieren scoren dan alleen op het voetbalveld, dat bewijst dit project. Ik vind het leuk om de kinderen een duwtje in de rug te geven en het leesplezier met ze te mogen ervaren.”

Na tien weken lezen, sluiten de kinderen het project sportief af op zeven locaties in de provincie.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten