9.3 C
Delfzijl
18 mei 2021 01:11

Basisschool Fiepko Coolman uit Spijk redt apparaten uit de kliko en ontvangt Recycle-certificaat

Spijk – Met een inzamelactie heeft basisschool Fiepko Coolman uit Spijk (Gn) veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. Voor hun inzet hebben zij niet alleen een beloning, maar ook een Wecycle certificaat met twee sterren ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Wecycle doneert voor iedere deelnemende school een bedrag. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarige Jobjes ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het zevende jaar georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “Wij vinden het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het nut van afvalscheiding. De samenwerking met scholen is daarom van groot belang voor ons. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s”. Onze vlogster Annelotte is bij Stichting Jarige Job langs geweest om te kijken hoe zij te werk gaan. Hieronder vind je de trailer. De hele vlog bekijken? Dat kan hier

Volg ons op

11,163FansLike
1,424VolgersVolg
5,281VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten