Azuro heren 1 kampioen waterpolo

Delfzijl – In navolging van de dames zijn is ook het eerste herenteam van Azuro kampioen geworden afgelopen zondag. Waar de dames in een direct duel met de nummer 2 om het kampioenschap moesten vechten hadden de heren het iets makkelijker. Ook zij moesten tegen de nummer 2, PWC uit Dokkum, echter had deze ploeg in de staart van de competitie wat punten laten liggen. Hierdoor waren de waterpoloërs van het vlaggenschip van Azuro al kampioen zonder de wedstrijd gespeeld te hebben.

Ondanks dat wilden de heren hun kampioenschap toch bezegelen met een winstpartij. En dat deden ze. Met 11-7 werden de Friezen verslagen. Lange tijd leek het de heren van Azuro niet eens moeilijk gemaakt te worden. In het eerste kwart stonden de heren met 3-0 voor door doelpunten van Rudi Rondhuis, Gerard Cuperus en Sander Cuperus. Ook het tweede kwart konden de Dokkumers niet dichterbij komen en werd het 5-2. Doelpunten beide van Remy Wezeman. In het derde kwart wist PWC toch op gelijke hoogte te komen tot 6-6 maar richting het einde van het kwart wist Remy Wezeman weer tot twee keer toe het net van de tegenstander te vinden en zette de stand op 8-6. Toen was de weerstand gebroken en met doelpunten van Rudi Rondhuis, Nick van Nieuwpoort en Sander Cuperus kwam de eindstand op 11-7. Een nette overwinning.