Auto, brandweer en ambulance belanden achter elkaar in sloot

SiddeburenEen tankautospuit van brandweer Siddeburen en een ambulance die vanmorgen afkwamen op een melding van een voertuig te water aan de Rotmerweg in Siddeburen, zijn zelf ook betrokken geraakt bij het ongeval.

Gladheid
Door extreme gladheid kwam de personenauto omstreeks 7.00 uur in de sloot langs de Rotmerweg terecht. De brandweer en de ambulance die even later ter plaatse kwamen raakten op exacte dezelfde plek in een slip en belandden achter de personenauto in de sloot. Daarop werden uiteraard een aantal andere ambulances en brandweereenheden ter plaatse gestuurd. De politie sloot de weg af.

Vijf personen lichtgewond
De drie inzittenden van de personenauto en het personeel van de ambulance hebben nog enige tijd bekneld gezeten in hun voertuigen. De zes brandweerlieden konden op eigen kracht uit hun voertuig klimmen. Samen met collega’s konden zij vervolgens de inzittenden van de andere voertuigen bevrijden.

De drie inzittenden van de personenauto en de twee hulpverleners van de ambulance werden vervolgens met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De brandweerlieden werden in de kazerne opgevangen en voor de zekerheid gecontroleerd door medisch personeel. Bij alle betrokkenen zat de schrik er goed in.

Veel schade
Bergingsbedrijven zijn nog een groot deel van de ochtend bezig geweest om de voertuigen te bergen. Hiervoor was onder andere een kraan nodig. De schade aan alle drie de voertuigen is groot.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”40″]Back to top button