17.3 C
Delfzijl
15 juni 2021 10:48

ASWA start in samenwerking met het Oranjefonds het Maatjesproject

spot_img

Appingedam – In samenwerking met het Oranjefonds start de ASWA het Maatjesproject. Zoekt u een uitdaging om de samenleving leefbaar te maken voor iedereen? Word dan een ‘Maatje’! U maakt het verschil door een ander op weg te helpen.

Een ‘Maatje’ is een vrijwilliger die een-op-een gekoppeld is aan iemand die op bepaalde momenten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. Een ‘Maatje’ is geen hulpverlener of persoonlijke vriend maar als ‘Maatje’ ben je wel net zo onmisbaar.

Er zijn talloze redenen waarom sommige mensen behoefte hebben aan een maatje. Ze spreken de taal niet of kampen met een psychische of lichamelijke beperking. Ook zijn er mensen die zelf niet in staat zijn om sociaal contact te maken. Speciaal voor deze mensen zijn er maatjes nodig om hen een steuntje in de rug te geven. Bij de ASWA kunnen ‘Maatjes’ mensen een steuntje in de rug geven door b.v. samen te wandelen, te winkelen, goed te luisteren of samen te koken of tuinieren. Een ‘Maatje’ kan zijn of haar talenten optimaal inzetten en de hulpvrager krijgt een ‘Maatje’ op maat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peronne Burggraaf, sociaal werker van de ASWA. Telefoon 0596 623315 of mail naar p.burggraaf@a-s-w-a.net

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten