ART H3V3SK3S, 15 en 16 augustus a.s. in de kerk van Heveskes

Farmsum – ART H3V3SK3S is een plek voor inspiratie voor wie gevoelig is voor het relatieve van het universum en het vergankelijke van tijd. De kerk van Heveskes is een bijzondere plek in het industrieel landschap van Delfzijl en een bron van inspiratie voor vele kunstenaars. Alleen al het interieur in al zijn stille bekoring en vergetelheid staat pal tegen het mateloze vooruitgangsdenken.

De kerk is gedurende het weekend van 15 en 16 augustus vanaf 10.00 uur open voor een bijzondere expositie van kunstenaars van A(narchy) In Wonderland, ( Manja Kindt, Hinnie Steenbruggen, Paula Biemans en Peter Schudde ) en van Het Beleveniscollectief en Kunstenaarscollectief De Draad.

Zaterdag is er achter de kerk de doorlopende voorstelling “Wurms” van theatergroep De Opladers. In de kerk worden alle sfeerregisters open getrokken met latino muziek van Mariëtta Rust en Hans Elbers, oriëntaalse dans van Natasja Khan, ingetogen luistermuziek van Albon Elm en van singer-songwriter Engelien. Drac de Magister, internationaal waarvrager houdt zitting en dichterscollectief Zeepblind vertoont korte filmpjes. Hero Wouters ( sensationeur ) zal zijn Korg tot leven wekken, Het neofolk/jazz ensemble Pot & Baumgarten & Friends neemt de bezoeker mee in een grensoverschrijdende ontdekkingstocht en onze special guest, gitarist Sido Martens ( o.a. bekend van Fungus ) gaat Heveskes ontroeren met zijn prachtige Nederlandstalige liedjes.

De dag kent een apotheose met de speciaal voor H3V3SK3S gecomponeerde sound-film-scape van de Componisten van Oorspronkelijke Muziek die de wereld in en rondom de kerk betrekken in hun inspiratie.

De zondag wordt ingewijd door Ierse en Schotse folk van zangeres Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart. Daarna volgt een middag met dichters en vertellersgezelschap BE ART met o.m. Bart van Mulkom en van liedjessmid en cabaretier Henk Boogaard. Aansluitend voegen de Magical Dustmen zich naadloos met een gevarieerd programma met o.a.

Ariadne Verstegen ( klassiek pianiste ), Bernard Christiansen ( dichter, schrijver ) Veronique Hogervorst ( kunstenaar, filmer ) en Egbert Hovenkamp II, die het verhaal van Craycin vertelt.

Op zondagavond steken de Assassenachs de Schots/Ierse muzikale traditie in een nieuw jasje, en als het gaat schemeren, glijden we met de soundscape van 23SecondFractals de zomeravond in. Rondom de kerk stijgen soms de wonderlijke grote kleurige ballonnen op van Knipoog en speelt Podiumkunsten aan Zee een wandelende dobbelstenen act.

Voor de inwendige mens zijn er tijdens beide dagen niet te versmaden lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Back to top button