Arrestatieteam houdt stel uit Delfzijl aan in Rotterdam

Delfzijl / Rotterdam – Een arrestatieteam van de politie hield woensdagmorgen in Rotterdam een 41-jarige man en zijn 24-jarige vriendin uit Delfzijl aan.

Uit informatie, die bekend was bij de politie in Groningen, bleek dat het duo verdacht werd van vuurwapenbezit. De politie trof de auto, met het stel er in, woensdagmorgen aan in Rotterdam. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten het duo door een arrestatieteam aan te laten houden.

Korte achtervolging
Hierbij voldeed de vrouw op de zuidzijde van de Maastunnel niet aan een stopteken van de politie. De verdachte gooide het stuur plotseling om en zij reed via de middenberm de andere rijbaan op. Het duo ging er in de auto vandoor. De leden van het arrestatieteam zetten de achtervolging in.

Een toevallig passerende automobilist, die uit de Maastunnel reed, raakte daarbij een van de politieauto’s. De bestuurder van deze auto liep bij de aanrijding een pijnlijke arm op. Het arrestatieteam reed de vluchtende auto een paar straten verderop alsnog klem, waarna de twee inzittenden konden worden ingerekend. De 41-jarige liep bij zijn aanhouding een schram aan zijn hoofd op.

Vondst
Na de aanhoudingen werd bij de auto een vuurwapen en twee patroonhouders aangetroffen. Tijdens een zoeking in een woning in Delfzijl werd een hoeveelheid henneptoppen aangetroffen en in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachten worden nader gehoord.Back to top button