Appingedam in Italiaanse sferen tijdens Venezia del Nord

Appingedam – Zaterdag werd voor de zesde keer het festival Venezia del Nord in Appingedam gehouden. Het centrum van Appingedam, het ‘Venetië van het Noorden’, was aangekleed in Italiaanse sferen. Het festival bood muziek, theater, eetstandjes, ijsspecialisten en naast de gebruikelijke weekmarkt ook een Italiaanse markt rond de Nicolaïkerk.

Naast de activiteiten in het centrum en rond de Nicolaïkerk waren op het Overdiep ook diverse activiteiten voor de jonge bezoekers van het festival. Wim’s muziek en spelshow vermaakte de kinderen met diverse leuke spelletjes: Een quiz, de pizzarace en een waterrace. Met de wedstrijden konden de kinderen leuke prijzen verdienen. Daarnaast konden zij geschminkt worden en was er een springkussen aanwezig.

Concert op Damsterdiep
Als grote afsluiting van Venezia del Nord trad zangeres Sandra van Nieuwland op. De in Appingedam opgegroeide Sandra van Nieuwland, bekend van talentenjacht The Voice of Holland, gaf sfeervol optreden. In haar voorprogramma trad de brand Suit Up! op, een feestband die diverse covers en eigen draai gaf. Het bestuur besloot zaterdagavond dat het beter was om de optredens in te muziekkoepel te houden wegens het slechte weer. De organisatie van het festival kan ondanks de diverse buien terug kijken op een geslaagde dag.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”367″]


Back to top button